Diz Protezi Hakkında Merak Edilen Sorular

diz protezi merak edilen sorular
Diz Protezi Olan Bir Kişi Dizini Oynatabilir Mi?
Diz protezi yapılmasında en büyük birinci amaç ağrısız bir diz elde etmek ikincisi ise hareketli bir diz elde etmektir. Dolayısıyla diz protezinden sonra hemen bir egzersiz ile rehabilitasyona başlanarak dizin mümkün olduğu kadar katlanabilmesi kıvrılabilmesi ve tam bir fonksiyonel hale gelmesi sağlanır.

Diz Protezi Olan Bir Kişi Merdiven Çıkabilir Mi?
Diz protezi olan kişiler iyi bir güçlendirme egzersiz programı ve rehabilitasyon programı ile birlikte çok rahatlıkla herhangi bir destek almadan merdiven inip çıkabilirler. Tabii İyi bir cerrahi ve kaliteli bir protezin takılmış olması kaydıyla bu mümkündür.

Diz Protezi Olan Bir Kişi Oturup Kalkarken Sorun Yaşar Mı?
Normal koşullarda iyi bir cerrahi teknik ve iyi bir imkan seçimi ile birlikte ve akabinde uygulanan iyi bir egzersiz ve rehabilitasyon programı ile birlikte kişilerin oturup kalkmasında koltuğa sandalyeye oturup kalmasında hatta lavoba ihtiyacını giderecek kadar bacağını dizini kıvırmasında herhangi bir engel ile karşılaşılmaz. Ancak tabiki sağlıklı bir diz kadar tam kıvrık oturma şansı olmayabilir. Kişinin günlük aktivitelerini engelleyecek kadar bir sınırlama olmaz.

Diz Protezi Olan Bir Kişi Yüzebilir Mi?
Diz protezi ameliyatı olduktan sonra yara iyileşmesini takiben kişilerin havuzda,denizde yüzmesinde hiçbir sakınca yoktur. Bacak hareketlerini yapmasında bükmesinde açmasında bir engel yoktur. Hatta fizik tedavi ve egzersiz yerine geçeceği için yüzme önerilen sporlardan biridir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.